پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 115100
اجتماع 17 ميليوني‌موافقان ومخالفان‌مرسي
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 621

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، وزارت کشور مصر اعلام کرد که تعداد افراد شرکت‌کننده در تظاهرات روز يکشنبه در نقاط مختلف اين کشور به 17 ميليون تن رسيد. منابع خبري هم‌چنين از کشته شدن 10 تن و زخمي شدن بيش از 600 تن در اولين سالروز به قدرت رسيدن محمد مرسي در درگيري‌هاي مصر خبر مي‌دهند.

به گزارش شبکه خبري اسکاي نيوز عربي، اتاق عمليات وزارت کشور مصر اعلام کرد که تعداد تظاهرکنندگان حامي و مخالف محمد مرسي، رئيس‌جمهوري مصر در سراسر کشور به 17 ميليون تن رسيد.

منابع در وزارت کشور مصر اعلام کردند که حدود يک ميليون تن از کل مخالفان مرسي در ميدان التحرير جمع شدند و حزب "آزادي و عدالت" شاخه سياسي اخوان‌المسلمين نيز در صفحه شخصي خود در توييتر اعلام کرد که تعداد حاميان مرسي در ميدان رابعه العدويه در شرق قاهره به چهار ميليون تن رسيد.

روز يکشنبه هم زمان با اولين سالگرد به قدرت رسيدن محمد مرسي به عنوان رئيس جمهوري مصر، صدها هزارتن معترض به ميدان‌التحرير در قاهره، کاخ رياست جمهوري در شرق پايتخت و مناطق ديگري از استان‌هاي مصر آمدند تا در تظاهرات گسترده‌اي مشارکت کنند و خواسته خود را براي برگزاري انتخابات رياست جمهوري زودهنگام و برکناري محمد مرسي اعلام کنند.

معترضان در نقاط مختلف مصر شعارهايي عليه محمد مرسي و اخوان المسلمين مصر سر مي‌دادند و پرچم‌هاي مصر را در دست داشتند.

در مقابل حاميان رئيس‌جمهوري مصر نيز در قاهره راهپيمايي کردند.

روزنامه‌نگاران مصري نيز راهپيمايي گسترده‌اي را از مقابل سنديکاي خود تا ميدان التحرير برگزار کردند و دو راهپيمايي بزرگان و شيوخ الازهر و کشيش‌ها نيز به ميدان التحرير رسيد. گستردگي حاضران در ميدان التحرير به گونه‌اي بود که به ميدان عبدالمنعم رياض نيز رسيد.

در همين حال بعد از اين که هزاران معترض مقر دفتر ارشاد در المقطم در قاهره را محاصره کردند، درگيري‌هايي در اطراف اين دفتر رخ داد.

با پرتاب کوکتل مولوتف از سوي افراد ناشناس به داخل اين مقر، بخش‌هايي از آن آتش گرفت و افراد حاضر در اين مقر نيز به سمت تظاهرکنندگان شليک کرده و چند تن زخمي شدند.

هلي‌کوپترهاي نظامي نيز در آسمان ميدان التحرير و تعدادي از مناطق قاهره و شهر پورت سعيد و الاسکندريه به پرواز درآمدند.

تظاهرکنندگان کارت‌هاي قرمزي را برافراشته بودند که بر روي آن نوشته شده بود: "برو!"

در حالي که شبکه اينترنت از ميدان التحرير قاهره قطع شده، وزير ارتباطات مصر اعلام کرده که وزارتخانه متبوعش اين کار را نکرده است.

برخي از حاميان مرسي نيز اعلام کردند که محمد البرادعي، رئيس حزب الدستور، مزدور آمريکا است که مي‌خواهد آمريکايي‌ها همچون عراق در مصر نيز دخالت کنند و وي را به عنوان رئيس‌جمهور انتخاب کنند.

از سوي ديگر، نيروهاي امنيتي در الاسکندريه 18 تن از اعضاي حزب سازندگي و توسعه وابسته به جماعت اسلامي را که تعدادي سلاح گرم در اختيار داشتند و مي‌خواستند به تظاهرکنندگان حمله کنند، بازداشت کردند.

خبرنگار شبکه خبري اسکاي نيوز گزارش داد که رهبران اخوان‌المسلمين در الاسکندريه به مکاني نامشخص گريختند.

منابع خبري گزارش دادند که در درگيري‌ها ميان حاميان و مخالفان مرسي در "اسيوط" و "بني سويف" چهار تن کشته شدند و بيش از 250 تن ديگر در مناطق گوناگون زخمي شدند.

در پورت سعيد نيز صدها هزار تن در ميدان شهداء تجمع کرده و خواهان برکناري مرسي شدند.

در درگيري‌ها در الفيوم 11 تن بر اثر اصابت گلوله زخمي شدند.

هم‌چنين هزاران تن از اعضاي گروه‌هاي سياسي، جنبش "تمرد"، شش آوريل، ائتلاف 25 ژانويه با حضور تعدادي از گردشگران خارجي در شهر الغردقة تظاهرات کردند.

اعتراضات عليه محمد مرسي در شمال مينا نيز از صبح روز يکشنبه آغاز شد. بعد از اينکه اعضاي اخوان‌المسلمين به سمت تظاهرکنندگان آتش گشودند، تظاهرکنندگان مقر حزب آزادي و عدالت در روستاي برما در طنطا را آتش زدند.

از سوي ديگر، جبهه نجات در بيانيه خود با اعلام اينکه هيچ گزينه‌اي در مقابل محمد مرسي جز برکناري وجود ندارد، از تظاهرکنندگان خواستند تا دست به اعتصاب سراسري بزنند.

جبهه نجات در بيانيه خود خواهان ادامه تحصن مسالمت‌آميز در ميدان‌ها و اعلام اعتصاب سراسري تا زمان تحقق خواسته‌هاي مردم شد.

از سوي ديگر، "جبهه 30 ژوئن" خواهان برگزاري تظاهرات ميليوني در روز سه شنبه در مقابل کاخ رياست جمهوري و کاخ القبة و ميدان التحرير و تمام ميدان‌هاي مصر شد.

در همين حال محمود مصطفي حامد، وزير بهداشت مصر اعلام کرد که روز يکشنبه در درگيري‌هاي اين کشور 10 کشته و 613 تن ديگر زخمي شدند.

هم‌چنين شبکه خبري اسکاي نيوز عربي به نقل از منابع مطبوعاتي گزارش داد که حاتم بجاتو، وزير مشاور مصر در امور حقوق و پارلمان با هدف اعلام همبستگي با تظاهرکنندگان مخالف از منصبش استعفا داد.

از سوي ديگر، پاپ تواضروس دوم، رهبر قبطي‌هاي مصر از مردم اين کشور خواست تا نظرات خود را به دور از خشونت و در چارچوب احترام بيان کنند.

وي در ادامه گفت: خون تمام مردم مصر ارزشمند است. مصر کشور تمام ماست و ما بايد بدون خشونت از آن محافظت کنيم.

هم‌زمان عمر عامر، سخنگوي رياست جمهوري مصر اعلام کرد که رياست جمهوري اين کشور آماده است با تمام طرف‌هاي سياسي در کشور مذاکرات سازنده‌اي را آغاز کند تا کشور را از اين مرحله و اوضاع خارج کند.

عمر عامر اعلام کرد که رئيس‌جمهور به اشتباه‌هاي خود در هنگام رياستش اذعان کرده است.

شبکه روسيه اليوم نيز گزارش داد که تظاهرکنندگان تلاش کردند به کاخ رياست جمهوري يورش ببرند و در اصلي آن را آتش زدند.

در همين حال جنبش تمرد (که کمپيني براي برکناري مرسي است) در بيانيه نخست خود به مناسبت 30 ژوئن از نهادهاي دولتي مانند ارتش، پليس و دستگاه قضايي خواست تا آشکارا حمايت خود را از اراده مردمي اعلام کنند.

اين جنبش با تاکيد بر ادامه تحصن‌ها در ميدان التحرير، مقابل کاخ رياست جمهوري و تمام ميدان‌ها اعلام کرد که به مسالمت بودن تظاهرات پايبند است.

جنبش تمرد نسبت به وقوع جنگ داخلي در کشور هشدار و اعلام کرد که "نمي‌توان هيچ راه حل ميانه و يا جايگزيني را براي پايان قدرت اخوان المسلمين پذيرفت."

جنبش تمرد نهايتا تا ساعت پنج عصر سه شنبه، 2 ژوئيه به مرسي ضرب الاجل داد تا از قدرت کنار رود.

جنبش تمرد که بنا بر برخي گزارش‌ها 22 ميليون امضا براي برکناري مرسي جمع‌آوري کرده، اعلام کرد در صورتي که مرسي تا اين زمان مشخص شده از قدرت کنار نرود، اين جنبش از مصري‌ها مي‌خواهد تا در تمام ميدان‌هاي کشور تا کاخ القبة راهپيمايي کنند.

در پايان اين بيانيه آمده است: ساعت پنج عصر سه شنبه آغاز نافرماني مدني گسترده‌اي است تا اراده مردم مصر عملي شود.

منبع:فردا

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html